Over
Batavialand is een museum dat bestaat uit twee onderdelen. Het museum, genaamd Batavialand en het Bataviawerf met het VOC-schip de Batavia. In het museum leert u alles over de strijd van Nederland tegen het water. U gaat meer dan 6000 jaar terug in de tijd op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Flevoland, de grootste polder ter wereld. De permanente tentoonstellingen laten zien hoe de Flevopolder is ontstaan en uitgegroeid is tot een eigen provincie.
Populaire schepen met opstaphaven Lelystad
Bekijk alle-
-
-
-
Een uitstekende service voor vertrek en een zeer vriendelijke en ontspannen team van NAUPAR aan boord.
Anoniem
Bezienswaardigheden in Lelystad
Bekijk alleBatavialand
Denkt u aan Nederland, dan denkt u aan water. In Batavialand leert u alles over de strijd van Nederland tegen het water, dijkenbouw, inpoldering, het ontstaan van de nieuwe provincie Flevoland en archeologische vondsten tijdens de drooglegging. Voor de jongste bezoekers zijn er diverse tentoonstellingen. Zo is er de interactieve ontdekkingsreis ‘Wind in de zeilen’. In het watertheater leren de jongsten zelf dijken aan te leggen en kanalen te graven. Of als een echte archeoloog op zoek naar vroegere schatten.
Geschiedenis van Batavialand
In 1976 werd het poldermuseum, dat in 1954 werd gemaakt, verplaatst naar een nieuwe locatie. Deze brandde echter af, samen met de hele collectie. Het ministerie besloot daarna om het gebouw te herbouwen en de collectie in ere te herstellen. Dit nieuwe gebouw opende in 1994 en kreeg de naam het Nieuw Land Erfgoedcentrum. Sinds 1 juli 2017 is ze gefuseerd met Bataviawerf onder de nieuwe naam Batavialand.
Over Batavialand
Het museum is te onderscheiden door de 60 meter lange buis op het dak, 6 meter van de grond. In deze buis is de tentoonstelling te vinden. De uiteinden van de buis zijn gemaakt van glas en geven uitzicht over de haven van Lelystad en het IJsselmeer. In het museum vindt u een aantal vaste tentoonstellingen zoals ‘OER!’ en ‘ondergronds’. Ook voor de allerkleinsten zijn interactieve presentaties gemaakt zodat ze op een speelse manier kunnen leren over de provincie.