• Haal meer uit uw bedrijfsuitje, ondanks de WKR!

    Bijzondere datum vraagt om bijzondere trouwlocatie

    Als werkgever mag je 1,2% van de totale fiscale loonsom van de organisatie aan vergoedingen en verstrekkingen besteden. Goed om te weten: hieronder valt óók uw bedrijfsuitje op het water. Toch zijn er manieren om meer uit uw bedrijfsuitje te halen. Wat uitleg, mogelijkheden en tips & tricks op een rijtje!

  • NAUPAR legt uit I Wat is een schoener?

    Was ist ein Schoner?

    Het wordt ons vaak gevraagd: wát is een schoener? Het antwoord: een schoener is een sierlijk gevormd zeilschip, dat ver onder water steekt. Het voordeel daarvan is dat schoeners ook zonder zwaard tegen de wind in kunnen zeilen. En wat betreft dat sierlijke..... Bekijk de Brandaris od de Willem Barentsz en je weet precies wat we bedoelen!

  • Hoe maak ik een hielingsteek? NAUPAR legt het uit!

    De hielingsteek is een zeer sterke knoop die juist in de zeilwereld veel gebruikt wordt. De knoop is bijzonder goed geschikt voor het verbinden van twee touwen waar veel kracht op wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld in een sleeptros (scheepstouw). De knoop wordt ook vaak de "karaaksteek" genoemd. Maar… Hoe maakt u deze knoop? NAUPAR legt het graag aan u uit.

  • Met 100 man op 5 schepen het IJsselmeer over

    Voor een weekend weg met al het personeel en aanhang bedacht LBP|Sight om met schepen van Lelystad naar Enkhuizen te zeilen. Voor NAUPAR was het geen probleem om hiervoor vijf van hun klippers beschikbaar te stellen.

  • Toekomstige bruidsparen opgelet: de populairste trouwdata in 2018!

    Trouwen op een luxueus schip

    Lelystad, 5 oktober 2017 – Uit nationaal onderzoek is gebleken dat verloofden al elf maanden voor de daadwerkelijke bruiloft bezig zijn met het vinden van een geschikte trouwlocatie. De kans is daarom ook groot dat veel van de koppels die elkaar in 2018 het ja-woord geven nu al aan het rondkijken zijn. Tip van NAUPAR: wat dachen jullie van een authentiek zeilschip, midden op het water? Wees er snel bij, want de populairste trouwdata van 2018 vliegen de deur uit!

  • Tripsuggestie: bezoek de paardenreddingboot-demonstratie op Ameland!

    Lelystad, 14 september 2017 – Een tip voor iedereen die zich op 21 oktober op de Waddenzee bevindt óf simpelweg zin heeft in een leuk dagje weg: breng een bezoek aan de paardenreddingboot- demonstratie op Ameland! Tijdens deze demonstratie trekken 10 paarden de reddingsboot over het strand, zo de zee in. Een spectaculair gezicht!

  • Sailing Kids is verkozen tot hét goede doel van de DAME Award Charity

    Lelystad, 13 september 2017 – Goed nieuws voor onze schipper Ruud Stam; het door hem op gezette Sailing Kids is verkozen tot hét goede doel van de DAME Award Charity. Deze "prijs" wordt ieder jaar uitgereikt aan een stichting of organisatie die verbonden is aan de watersport en dit jaar is het de beurt aan Sailing Kids én de V.O.K.K.; twee Nederlandse organisaties die er alles aan doen om het leven van jonge, chronisch zieke kinderen – en hun omgeving – te verbeteren.

  • NAUPAR nu ook aangesloten bij HISWA: goed nieuws voor consument

    Blog-Collage_HISWA2

    Lelystad, 11 september 2017 - Het in Lelystad gevestigde nautische samenwerkingsverband NAUPAR heeft zich aangesloten bij de HISWA. En dat is ook goed nieuws voor consumenten: HISWA is hét keurmerk voor de watersport. Bedrijven die zich willen aansluiten, moeten aantonen dat ze vakkundig en betrouwbaar zijn én zich committeren aan de algemene voorwaarden van de HISWA.