• Zeemansknopen: Hoe leg je een platte knoop?

    Hoe leg je een Platte Knoop

    De platte knoop is de meest gebruikte knoop aan boord. En niet alleen aan boord, ook in het dagelijkse leven gebruik je deze knoop regelmatig. Denk maar aan de knoop die je elke dag met lussen in je veter legt! Hoe je deze simpele en snelle knoop maakt? Bekijk onze instuctievideo.

  • Kerstgala op de Abel Tasman

    Amsterdamse school kerstgala op Abel Tasman

    De leerlingen en docenten van De Amsterdamsche School houden hun kerstgala al járen op een hele bijzondere locatie: de driemaster Abel Tasman. Speciaal voor deze school vaart het imposante schip ieder jaar, vlak voor de kerstvakantie, naar Amsterdam. Zo ook dit jaar: op 21 december ligt de witte driemaster aan de Ruijterkade Oost, te wachten tot de jonge feestgangers in hun prachtige galakleding aan boord komen.

  • Met de Auwe Neel de Waddenzee op

    Vanuit Enkhuizen vaart u met de ruim 26 meter lange klipper Auwe Neel zó het IJsselmeer of de Waddenzee op. Als het aan Wietske - de eigenaar van de Auwe Neel - ligt, dan zetten ze zo vaak mogelijk koers richting de Waddenzee. Ook de nieuwe zetschipper, die vanaf het voorjaar voor Wietske op de Auwe Neel vaart, deelt deze voorliefde. Dat kan ook bijna niet anders, want Wietske heeft hem persoonlijk opgeleid in het chartervaren en haar kennis over de natuur en het wad aan hem doorgegeven.

  • Een relatiedag mét kinderen: op een schip van NAUPAR kan het!

    Bij Ajax organiseren ze regelmatig een relatiedag en dat doen ze op allerlei locaties, met of zonder kinderen. Zo zijn er op wedstrijddagen vaak ontvangsten in de Amsterdam Arena en voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Utrecht was er zelfs een speciale Kidsdag in de Arena. In de herfstvakantie huurde Ajax voor hun relaties én hun kinderen een schip: onze majestueuze driemaster Abel Tasman. Niet zo gek, want deze grote driemaster leent zich uitstekend voor grote groepen.

  • Met een groep jongeren over het IJsselmeer en de Waddenzee

    Al 18 keer heeft het katholieke kerkgenootschap gemeente Richterswill uit Zwitserland met de schepen van NAUPAR gevaren. Ieder jaar reist de groep af naar Nederland om met z’n allen een geweldige tijd te beleven en zo dichter bij elkaar te komen. Met name de Amalia is bij de groep geliefd en ook dit jaar stond het schip weer voor hen klaar.

  • Giovanna en Rory trouwden aan boord van de Abel Tasman

    Giovanna en Rory trouwden aan boord van de Abel Tasman

    Giovanna en Rory zochten een unieke locatie in Nederland om met elkaar in het huwelijk te treden. Hun liefde voor het water (en voor elkaar) bracht hen op het idee dit op de Abel Tasman te doen, om samen met hun gasten een écht onvergetelijke dag te beleven.

  • Tip: verken het Muiderslot in 360 graden!

    Altijd al eens een bezoek willen brengen aan het eeuwenoude Muiderslot, maar tot op heden nog nooit gedaan? Dan hebben we goed nieuws: sinds kort is het namelijk mogelijk om dit Middeleeuwse kasteel via virtual reality te beleven! Zet de VR-bril op en u wandelt op uw gemak door het kasteel. Natuurlijk brengen de schepen van NAUPAR u ook in ‘real life’ naar dit in 1296 gebouwde pareltje.

  • Uitgelicht: de historische Westhaven op Urk

    Uitgelicht: de historische Westhaven op Urk

    Een fijn zandstrand, gratis parkeren, twee sanitaire gebouwen op de kade, dichtbij Duitsland... De Westhaven op Urk is een geliefde haven. Hiervandaan varen de schepen van NAUPAR onder andere naar Enkhuizen, Lelystad en Kampen. De haven heeft sinds maart dit jaar nieuwe steigers met stroom- en watervoorzieningen. Een ideale plek om tijdens de vaartocht te stoppen en/of te overnachten!

  • Samen regelen we een geslaagde klantendag!

    We zien en horen het regelmatig: bedrijven die hun klanten uitnodigen voor een klantendag. Leuk natuurlijk, want uw klanten af en toe in het zonnetje zetten is aardig, attent én slim. Als u het goed organiseert, geeft het de relatie met uw klanten een flinke boost.

  • De schepen van NAUPAR zijn klaar voor de winter

    De winter komt eraan en dat hoeven we onze schippers geen twee keer te zeggen: diverse schepen hebben inmiddels een (kleine) metamorfose ondergaan om de winter 100% voorbereid te doorstaan. Van een heater aan boord van de Abel Tasman en een terraskachel op het dek van de Summertime tot dubbel glas bij de Pouwel Jonas. En nog veel meer!