• Zeemansknopen: hoe beleg je een korvijnagel

    Korvijnagel beleggen

    Weet je wat een korvijnagel is? Het is een losse houten pen op een zeilschip waarop touwen, vallen en schoten voor het bedienen van de zeilen en ra’s worden vastgelegd. Ze staan in een zogenaamde nagelbank, een balk of plank waar al deze lijnen samenkomen. Op de pen legt men de lijnen vast en dit kan maar op een manier met enkele kruisslagen en een kopslag. Te veel informatie? Bekijk de instructievideo.

  • De Marker Wadden I Broedsucces voor visdief

    Marker Wadden visdief

    De visdief heeft de eilanden van de Marker Wadden ontdekt. Na een lange tijd ploeteren, vlogen er afgelopen jaar veel jongen uit en groeide de populatie van de vogel aanzienlijk. Oorzaak? Er was genoeg spiering in het IJsselmeer om de jongen mee te voeden én de Marker Wadden hebben de keuzemogelijkheid in broedplekken sterk vergroot.

  • Klantverhaal I Herenclub vaart met Grietje naar Volendamse kermis

    Herenclub op de Grietje

    Al ruim tien jaar gaat een groep van voornamelijk ondernemers uit Maasbracht jaarlijks een weekendje weg. Deze keer zeilde de herenclub met het schip de Grietje van Enkhuizen naar Volendam om daar de jaarlijkse kermis te bezoeken. Het beviel ze zo goed dat ze voor de volgende kermis het schip én de aanlegplaats in de haven alweer gereserveerd hebben.

  • Een schip van NAUPAR: de ideale groepsaccommodatie op het water

    35% korting bij niet varen

    Wist u dat u de zeilschepen van NAUPAR ook kunt boeken als een stilliggende groepsaccommodatie? Uw korting kan wel oplopen tot 35% als u niet gaat varen. De groep stapt aan boord in een haven naar keuze en blijft gedurende een paar dagen in diezelfde haven liggen. Dit is handig, want alle mogelijke havens liggen op een centrale plek binnen diverse steden. Denk aan een (meerdaags) bedrijfsevenement, een vrijgezellenfeest in Volendam, een bruiloft of een weekendje weg met de familie.

  • Waar komt de naam Abel Tasman toch vandaan? NAUPAR legt uit

    Bijzondere datum vraagt om bijzondere trouwlocatie

    De Abel Tasman is een majestueus zeilschip. De stoere barkentijn is een unieke verschijning op het water en is voor vrijwel iedere gelegenheid (trouwerij, jubileumfeest, zakelijke evenementen, etc.) een ideale uitvalsbasis. Maar waar komt die naam Abel Tasman toch vandaan? NAUPAR duikt in het verleden van de ontdekkingsreiziger Abel Tasman.

  • Routesuggestie: bezoek Forteiland Pampus!

    Forteiland Pampus wordt al jarenlang door de schepen van NAUPAR bezocht. Of het nu in de vorm van een bedrijfsuitje is, of met een groep vrienden en/of familie aan boord van een eigen schip; het bijzondere eiland is zeer populair. Hier ziet u hoe soldaten vroeger leefden en werkten.

  • Vaarwel 2017: het succes van NAUPAR in een notendop

    NAUPAR blikt met een trots gevoel terug op een succesvol 2017. Nieuwe arrangementen, goed verlopen Hanzedagen, veel vooruitgang op de Marker Wadden... en nog veel meer! Wat is nou een beter moment om op al deze ontwikkelingen terug te blikken dan vlak voor de jaarwisseling?