• Weekend zeilen en zorgeloos genieten mét de cateringarrangementen van NAUPAR

    Wilt u in het voorjaar samen met vrienden en/of familie een weekend het water op en heeft u geen zin om met de boodschappen te sjouwen? Kies dan voor een van de vele cateringpakketten van NAUPAR zodat u meer tijd over houdt om gezellig te genieten van elkaar. Tip: het standaard cateringarrangement (ontbijt, lunch en tussendoor) boekt u al voor 27,50 euro per persoon!

  • Ervaar een zee van ruimte op de tweemastklipper Hester

    Ervaar een zee van ruimte op de tweemastklipper Hester

    Vanuit de nautische Hanzestad Kampen zeilt u zo op de gezellige veertig meter lange klipper richting het IJsselmeer, Markermeer of naar de Wadden eilanden. De mogelijkheden zijn eindeloos op en in het water. Of u nu wilt mee helpen met het hijsen van de zeilen of liever wilt ontspannen en gezellig samen zijn met de groep op een ankerplaats. Aan boord van de Hester is alles mogelijk. Zij proberen hun gasten elke keer een onvergetelijke ervaring mee te geven en de juiste mix te vinden tussen actief bezig zijn en ontspanning.

  • Alles over de uitdrukking ‘reilen en zeilen’

    Alles over de uitdrukking ‘reilen en zeilen’

    ‘Reilen en zeilen’, je hebt er vast weleens van gehoord. Maar wat betekent deze uitdrukking nou precies? En misschien nog wel interessanter: waar komt het vandaan? Is het bijvoorbeeld verbonden aan de scheepsvaart? In deze blog leggen we je precies uit hoe het allemaal reilt en zeilt…

  • Routesuggestie I Vaar naar Enkhuizen en ontdek de sfeervolle haringstad!

    Vaar naar Enkhuizen en ontdek de sfeervolle haringstad

    Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg? Vaar met een schip van NAUPAR naar Enkhuizen. Of je nu de binnenstad wilt verkennen, fietsen of shoppen, in deze stad valt altijd wel iets leuks te beleven. Daarnaast biedt het ook leuke bezienswaardigheden voor groot en klein. Zoals het Zuiderzeemuseum, flessenscheepjesmuseum of voor de allerkleinste het themapark Sprookjeswonderland waar sprookjes tot leven komen. We zetten een paar leuke bezienswaardigheden voor jullie op een rij. Wedden dat jullie een dagje langer willen blijven liggen?

  • Verrassingsarrangement: zeilen zonder keuzestress

    Ziet u het als een voordeel om niét te hoeven kiezen uit de vele authentieke zeilschepen van NAUPAR? Kies dan voor het Verrassingsarrangement en laat u – letterlijk – verrassen! Het schip, de vertrekhaven en de route blijft nog even geheim. Laat die voorpret maar beginnen!

  • Even voorstellen: Zippi, schipper op de Klipper Allure

    Kurz vorgestellt: Zippi, Skipperin des Klippers Allure

    De comfortabele en ruime klipper Allure is eigendom van schipper Zippi. Ze is gek op zeilen, heeft altijd een luisterend oor en bepaald het liefste samen met de groep waar de zeiltocht heen gaat. Of het nu een mooie zwerftocht over het IJsselmeer, het Markermeer of de Waddenzee is. Uiteindelijk draait het niet om de bestemming, maar vind ze het veel belangrijker dat iedereen zich thuis voelt en kan ontspannen aan boord van haar 32 meter lange en gezellige schip.

  • Meer privacy en comfort op topzeilschoener De Vrijheid

    De voorbereidingen voor het nieuwe vaarseizoen zijn in volle gang. Aan boord van de 44 meter lange topzeilschoener Vrijheid wordt deze winter druk verbouwd, zodat gasten meer comfort en privacy ervaren tijdens een zeiltocht op het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee. Benieuwd wat er gaat veranderen? Kijk mee met de verbouwing op De Vrijheid.

  • Klantverhaal I De Tramharmonie maakte een klippertocht rond het IJsselmeer

    De Amsterdamse Tramharmonie is een orkest dat al meer dan 110 jaar bestaat. In de zomer maakten ze met de Eenhoorn en Alliantie, twee klippers van NAUPAR, een concerttour langs de kleine havenstadjes aan het IJsselmeer. Tijdens deze unieke klippertocht gaven ze met ruim 50 leden van het orkest, concerten in de openlucht en op unieke locaties.