• Tophost Maarten van Nieuwland I Betrokken, benaderbaar en bereikbaar

    Tophost Maarten van Nieuwland Res Nova
    Schipper Maarten van de Res Nova is voor de 2e keer op rij Tophost geworden. Een titel die je pas verdient als je van je gasten minimaal een 4,8 krijgt op een schaal van 5 sterren. En niet alleen de gasten staan voor Maarten in de rij, ook de matrozen monsteren graag op zijn schip aan. Hij is tot eind 2021 voorzien. De vraag is dus ‘wat doet Maarten van Nieuwland zo goed, dat zijn gasten én zijn werknemers zo blij zijn?’
  • Tophost Karel Hoeksma | Een nieuwe groep is net een blind date

    Blog Post Tophost Klundert26 700X300
    Schipper Karel Hoeksma van de Klundert 26 is uitgeroepen tot Tophost 2019. Een fantastische prestatie, want deze titel krijg je alleen als je een hoog serviceniveau biedt: minimaal een 4,8 op een schaal van 5 sterren. Extra bijzonder als je bedenkt dat Karel zijn schip kocht als cursuslocatie. Niet om met gasten mee te gaan zeilen. Dat kon ook niet, want Karel had zijn schipperspapieren helemaal niet. Hoe je dan toch eindigt als schipper en ook nog als Tophost?
  • Klantverhaal I De Stader Flotte vaart met acht schepen over het IJsselmeer

    Klantverhaal-Stader-Flotte-IJsselmeer
    Tijdens de herfstvakantie zeilden maar liefst acht schepen met de Stader Flotte uit Duitsland over het IJsselmeer. De ruim tweehonderd jongeren maken deel uit van het Protestant-Lutheraans kerkgenootschap Stade. De Stader Flotte zeilt al twaalf jaar op de schepen van NAUPAR. Een mooi moment om eens te vragen naar hun ervaringen. We spraken bij terugkomst met Anette Hoffmann en Alfred Goldenstein, twee begeleiders van de groep. We vroegen ze naar het doel van het project en de ervaringen van de afgelopen week.
  • Zeemansknopen I 5 knopen die je gebruikt op een schip

    Zeemansknopen
    Knopen leggen is een van leukste activiteiten aan boord van onze schepen. Of het nu om een knoop gaat waarmee je de huik vast maakt, een fender aan de reling bindt of de veters van je schoen strikt. Knopen zijn gewoon ontzettend handig. Daarnaast zijn ze heel betrouwbaar en na gebruik ook weer makkelijk los te maken. Met een beetje oefening kom je een heel eind en binnen no-time leg je deze vijf knopen. Benieuwd wat de vijf meest gebruikte knopen aan boord zijn en hoe je ze zelf kunt leggen?
  • Parochie Bredenscheid-Sprockhövel zeilt al 20 jaar met NAUPAR

    Blog klantverhaal Sprockhoevel
    Al twintig jaar vaart de jonge gemeenschap van de protestantse parochie Bredenscheid-Sprockhövel met de schepen van NAUPAR. Hun doel: een gevoel van gemeenschap creëren. Wij zijn benieuwd of dat gelukt is en willen graag meer weten over dit doel, de succesfactoren van de trip en uiteraard de ervaringen van de jeugdgroep. We interviewden Pastor Heike Rienermann, als de groep terug keert in Lelystad na een geslaagde vijfdaagse zeiltocht met een groep van 76 jonge deelnemers over het IJsselmeer.
  • Zeemansknopen I Zo leg je een achtknoop

    Hoe leg je een Achtknoop

    De achtknoop is een van de meest gebruikte knopen aan boord van onze schepen. Maar wanneer gebruik je deze knoop en hoe leg je hem? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je zelf een achtknoop maakt.

  • Bedrijfsfeest organiseren? Pimp het op met sportieve activiteiten

    bedrijfsfeest-sportieve-activiteiten-flyboarden
    Een sportief bedrijfsfeest organiseren? Dan ben je bij NAUPAR aan het juiste adres. Wij hebben niet alleen zeer geslaagde all-in arrangementen voor een dagje zeilen en een BBQ op het water, maar we kunnen het dagje uit met je collega’s of relaties nog spannender maken met extra sportieve activiteiten. Zoals een wedstrijdje tegen elkaar met een drakenboot, een snelle RIB-vaartocht naast de driemaster, of in de haven flyboarden. Lekker competitief, goed voor teambuilding en nog gezellig ook.
  • NAUPAR maakt winnaars Tophost 2019 bekend

    Blog Tophost 2019
    NAUPAR heeft de Tophost 2019 voor de meest gastvrije schippers in de charterbranche bekend gemaakt. Dit jaar stegen maar liefst 13 schepen ver boven het gemiddelde uit. Dat zijn er zeven meer dan vorig jaar en twee schepen, die vorig jaar nog in de gevarenzone zaten, zijn dit jaar ook Tophost geworden! “Een mooi resultaat, we hebben in twee jaar samen met de schippers veel bereikt” reageert Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR. 
  • Op stap met een groep jongeren? Op een schip combineer je elk doel!

    Op stap met een groep jongeren
    Waarom ver reizen, als Nederland zo veel te bieden heeft voor jongeren? Uiteindelijk gaat het bij een werkweek, schoolreis of schoolkamp om samenwerken, het creëren van een sterke band, ontwikkelen van sociale vaardigheden, nieuwe dingen ontdekken en natuurlijk het maken van mooie herinneringen. Momenten waar iedereen jaren later nog met plezier aan terug denkt. Op een traditioneel zeilschip komen al deze doelen samen en je kunt met leuke activiteiten ook nog eens makkelijk aanhaken op verschillende lesprogramma’s. Daarnaast is het lekker afwisslend en blijft er altijd voldoende ruimte over voor fun. Of je nu de nadruk legt op teambuilding, cultuur of sportiviteit, aan boord ben je enorm flexibel en de leerlingen beleven een onvergetelijke tijd.
  • Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Kampen

    Leuke activiteiten voor jongeren in Kampen
    Kampen is een gezellige Hanzestad met een rijk verleden en boordevol historische gebouwen. Het is tevens de thuisbasis van vele traditionele zeilschepen. Maar is het ook een leuke bestemming of vertrekhaven met een groep jongeren? Wij vinden van wel. Er valt in deze boeiende stad van alles te ontdekken En de leukste manier om dat te doen is te voet, met een selfietoer of Photohunt. Ga je mee op ontdekking?