• Enthousiaste kerkgemeente komt jaarlijks terug met nieuwe groep jongeren

    blog-kirchengemeinde300x700
    De St. Georgs Steinbach Ts. kerkgemeenschap uit het Duitse Hessen komt jaarlijks terug voor een zeiltocht met een groep jongeren. De gemeenschap was zo enthousiast over eerdere zeiltochten, dat de evangelische parochie uit Arnoldshain zich dit jaar bij hen heeft aangesloten. Beide groepen deelden samen een bus en stapten in Stavoren aan boord van de Utopia en de Sterrenwind, voor een gezamenlijke tocht over het IJsselmeer en de Waddenzee. Wij spraken met de begeleider van de groep. Benieuwd wat hun favoriete bestemming is en welke traditie er elk jaar weer terugkomt tijdens de zeiltocht?
  • Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Volendam

    activiteiten voor jongeren in Volendam

    Volendam, wie kent het dorp aan het water niet? Met zijn gezellige centrum, de kenmerkende dijk aan de haven boordevol winkeltjes, souvenirshops, terrasjes, restaurantjes en natuurlijk de kenmerkende palingsound. Dit dorpje nodigt gewoon uit voor een bezoek met een schip. “Maar is het ook leuke bestemming voor een groep jongeren die op schoolreis of werkweek zijn?” wordt ons vaak gevraagd. Wij gingen op verkenning en stelden de vijf leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor jongeren samen. Benieuwd?

  • Verjaardagsfeest met de hele familie op de driemastschoener Grietje

    blog-grietje300x700
    Een verjaardagsfeest vieren met de hele familie is altijd weer spannend. Waar vind je als gastheer een geschikte accommodatie die groot genoeg is voor dertig personen? En hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft, als de jongste in de groep een half jaar is en de oudste zeventig? Driemastschoener Grietje bleek de perfecte oplossing. Plaats voor iedereen en voor de kleintjes had de bemanning een kinderprogramma samengesteld. Het werd een geslaagd weekend. Lekker ontspannen en het bracht de hele familie uiteindelijk nog dichter bij elkaar.
  • Netwerkevent en zomerfeest op de Abel Tasman

    Netwerkevent en zomerfeest op de Abel Tasman
    De jonge professionals van YOUNG TVVL vierden hun zomerfeest op de driemaster Abel Tasman. Tijdens het event zeilden ze door het windmolenpark in de Noordoostpolder en deelden kennis over het thema ‘de energie voor de toekomst’, aangekleed met een barbecue en DJ aan boord, die zorgde voor de juiste muziek. Een netwerkevent en feest tegelijkertijd.
     
  • Shantykoor kookt sterren van de hemel in kombuis Eenhoorn

    blog-eenhoorn-chor
    Onder het motto ‘Zingen tijdens het zeilen’ brachten zesentwintig koorleden zeven dagen door op de Eenhoorn. Ze doorkruisten niet alleen het IJsselmeer, de Waddenzee en het Markermeer, maar zongen ook nog de sterren van de hemel in de havens van Texel en Hoorn. Daarnaast kookten ze elke avond een fantastisch driegangenmenu aan boord van deze tweemastklipper. Het werd een onvergetelijke muzikale en culinaire zeiltocht, die de groepsleden dichter bij elkaar bracht.
  • Wandelen op de Marker Wadden I 3 wandelroutes, een strand, vogelobservatiehutten en klimtoren

    Marker Wadden
    Wist je dat je heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende routes. En het leuke is, de routes beginnen direct in de haven en lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelobservatiehutten. Genoeg te zien dus, terwijl je de eerste stappen op dit bijzondere hoofdeiland zet. Vanuit Lelystad vaar je met NAUPAR in ongeveer een uur naar de Marker Wadden en heb je alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.
  • Tripsuggestie I Vijf leuke bestemmingen voor een zeiltocht over het Markermeer

    Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

    Het Markermeer is een van mooie vaargebieden die Nederland rijk is en wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor stond het vooral bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2 en kreeg het de naam Markermeer. Sinds de bouw van de eilandenarchipel de Marker Wadden krijgt het Markermeer steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. Je kunt er niet alleen heerlijk zeilen, maar ook leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij je graag meer in deze blog.

  • Routesuggestie Volendam I Ontdek het sfeervolle vissersdorp aan het Markermeer

    Blog - Routesuggestie Volendam

    Benieuwd welke havenplaatsen je kunt bezoeken tijdens een zeiltocht? Wat dacht  je van Volendam, het bekendste vissersdorp van Nederland. Het middelpunt is de gezellige dijk met uitkijk op de haven. Daar kun je heerlijk shoppen, een terrasje pakken, een lekker visje eten in een van de vele restaurants of een biertje pakken in het café, terwijl jullie meezingen met de plaatselijke palingsound. Maar er valt nog meer te beleven. Bekijk de vijf leukste activiteiten in dit sfeervolle vissersdorp.

  • Routesuggestie I Ontdek Kampen, een bijzondere stad met een groot verleden

    kampen-routesuggestie-kamper-kogge

    Kampen is een oude Hanzestad waar vroeger vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden voor een bruisende sfeer. Veel van deze oude stad aan de IJssel is bewaard gebleven en zeker een bezoekje waard. Vraag uw schipper koers te zetten naar deze bijzondere bestemming en laat u verrassen door het oude stadsfront, de prachtig bewaard gebleven panden in de historische binnenstad of de monumentale brug over de IJssel. Vergeet ook vooral sigarenfabriek De Olifant niet, waar ze nog sigaren maken zoals honderd jaar geleden. Of bezoek het handelsschip de Kamper Kogge. Wij zetten alvast vijf interessante bezienswaardigheden voor u op een rij.

  • De Sterrenwind I Een luxe tweemastklipper met fantastische zeileigenschappen

    Sterrenwind
    Voortaan vaart ze verder onder de naam Sterrenwind. Vernoemd naar de passie die de eigenaar heeft voor sterren. Oneindig kijken en wegdromen onder de sterrenhemel, terwijl de wind je de volgende dag naar je bestemming voert. De nieuwe eigenaar was meer dan bijzonder enthousiast over de vorm van het schip: “stoer van voren, een prachtige romp met een mooi elegant achtersteven. Van binnen ziet het schip er best chique uit. Het is mooi afgewerkt en overal zijn prachtige materialen gebruikt. Door zijn comfort en luxe is het schip bijzonder geschikt voor bedrijven. Door haar stabiele ligging, degelijkheid en de gemakkelijke bediening bij het zeilen, voelen ook jeugdgroepen zich op het schip thuis.