• Bedrijfsfeestje in Ibiza-style op de Stedemaeght

    Blog Post Customer story igepa
    Sinds tien jaar is Igepa in Nederland gevestigd. Zo’n tienjarig jubileum is natuurlijk een feestje waard, dus zochten ze naar een bijzondere feestlocatie, met genoeg ruimte voor alle medewerkers én met mogelijkheden voor een aantal activiteiten. Via NAUPAR vonden ze hun droomlocatie: de Stedemaeght. Een prachtig, statig schip waarvan iedereen gelijk onder de indruk is. Zo ook de directeur van Igepa. Toen hij deze imposante driemaster zag, was hij meteen verkocht en wist hij dat hij een locatie met wauw-factor gevonden had. Precies wat ze zochten voor een feest in stijl! 
     
  • Routesuggestie I Vier redenen waarom Texel op je bucketlist moet tijdens een zeiltocht

    Texel bucketlist

    Texel is een van onze favoriete bestemmingen. Waarom? Door de tocht over het Wad zijn jullie er even helemaal tussenuit. En op het eiland valt voor iedereen wel iets leuks te beleven, als jullie besluiten een dagje te blijven liggen in de haven. Zo heeft Texel maar liefst zeven dorpen met elk een eigen karakter. Jullie kunnen er geweldig wandelen, fietsen, naar het strand of een museum, en genieten van een kopje koffie bij een van de gezellige strandtenten. Winkelen in Den Burg kan ook, of een lekker visje eten in de haven van Oudeschild en daarna een Skuumkoppe drinken op een van de vele terrasjes. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral verder.

  • Bedrijfsuitje met zeiltocht en BBQ op de Willem Barentsz

    Zeiltocht en BBQ op de Willem Barentsz
    Met uw team of het hele bedrijf een dag(deel) varen is altijd een goed idee. Dat vonden de mannen en vrouwen van BOMA ook en dus boekten zij voor hun jaarlijkse bedrijfsuitje de Willem Barentsz. Deze majestueuze topzeilschoener leende zich prima voor het 45-koppige gezelschap. Vrijwel alle medewerkers van het bedrijf waren mee: van de salesafdeling tot de technische dienst, de chauffeurs en de magazijnmedewerkers. Een uiteenlopend gezelschap dat een hele leuke dag heeft gehad.
  • Een traditioneel zeilschip is het perfecte alternatief voor een duurzaam groepsuitje

    Blog milieuvriendelijk schooluitje

    De jongere generatie is erg milieubewust en veel jongeren willen geen korte afstanden meer afleggen met het vliegtuig. Een schoolreisje op een traditioneel zeilschip is daarom het perfecte alternatief: duurzaam, om de hoek en je kunt tijdens de vaartocht aandacht schenken aan thema’s zoals de ecologische voetafdruk, de natuur, het klimaat en hoe ze zelf een steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast komen tijdens een zeiltrip pedagogische aspecten, educatie en fun mooi bij elkaar. Maar dat is nog niet alles, er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een groepsuitje op schip.

  • Marker Wadden Expeditie I Mantelzorgers genieten samen van de Marker Wadden

    Marker Wadden
    Jacob en zijn vrouw, beiden mantelzorgers van hun gehandicapte zoon, gingen op expeditie naar de Marker Wadden. Over het algemeen kunnen ze er niet makkelijk een dagje tussenuit. Toch was het ze gelukt om het zo te organiseren dat ze samen een dagje weg konden. Vanuit Brabant reden ze naar Lelystad en scheepten in op de driemaster Abel Tasman.
  • Verjaardagsfeest op de driemaster Willem Barentsz

    Verjaardagsfeest op de driemaster Willem Barentsz
    Een klant die u zelf opbelt om te vragen waar hij een review kan achterlaten, omdat hij zó tevreden is over de geleverde service. De meeste ondernemers kunnen over dit scenario alleen maar dromen, maar NAUPAR en schipper Jeroen - van de Willem Barentsz - deden hun werk zo goed, dat het droomscenario waarheid werd. 


     
  • Klantverhaal I Naar de Marker Wadden, het leukste uitje voor het hele gezin

    Blog Marker Wadden uitje
    Zijn jullie op zoek naar een uniek, leerzaam en leuk uitje voor het hele gezin? Dan is de expeditie naar de Marker Wadden een absolute aanrader. Dat kan Henriëtte beamen, zij scheepte in op de Abel Tasman en had een topmiddag! De Marker Wadden zijn zeven nieuwe eilanden in het Markermeer. Aangelegd om de flora en fauna in het gebied een flinke boost te geven en die doelstelling wordt ruim gehaald. Zo zijn er al vele (zeldzame) vogelsoorten en bijzondere plantjes gespot. Zoals moerasandijvie, bijvoorbeeld. In het voorjaar kleurt dit pioniersplantje het hele eiland geel. Welke vogels en planten spot jij?
  • Sambaband Almondegas zeilt met de Boekanier naar Fjoertoer op Terschelling

    Blog Sambaband Almondegas
    Twintig vrienden, die elkaar al jaren kennen, samen op de klipper Boekanier op weg naar Terschelling. Dat staat natuurlijk garant voor een hoop plezier. Zeker als die twintig mannen samen sambaband Almondegas vormen, die voor ritmische, zonnige Braziliaanse muziek zorgt op de meest uiteenlopende events. Dit keer ging de reis dus naar Terschelling, waar de band de deelnemers van de Fjoertoer bij de finish verraste met hun opzwepende slagwerk. Het was een swingend en feestelijk onthaal, dat de vermoeide wandelaars zeker konden gebruiken.
  • Zeilen met schipper Sander en de Medusa: uitdagend en dynamisch

    Blog Skipper Sander von der Medusa

    Zoals wel meer schippers in de vloot is ook Sander Hospers, schipper van de Medusa, toevallig in het vak gerold. Hij deed de lerarenopleiding werktuigbouwkunde, maar daarin vond hij te weinig uitdaging en dynamiek. En dus gooide hij het roer om: hij hing een briefje op het prikbord bij (toen nog) rederij Hanzestad in Kampen, om zichzelf als matroos aan te bieden.Het bleek een gouden greep te zijn. Sander voer ruim drie jaar als maat op verschillende schepen. Eerst alleen vanuit Kampen, later vanuit Zwartsluis en uiteindelijk nog twee seizoenen vanuit Zoutkamp. Daar vandaan voeren ze langs de hele Noord-Duitse Waddenkust, tot aan Polen. 
     

  • 5 tips voor het maken van de beste zonsopgang foto’s

    sunrise pic blog

    Zodra de zon boven de horizon uitkomt begint er een kleurenspel in de lucht. Een prachtig gezicht, maar ook een magisch moment om vast te leggen op een van onze schepen. Natuurlijk is de zonsopgang ook te vinden in een van de vele pittoreske havens rond het IJsselmeer. Lees hier een aantal tips om het perfecte zonsopgangsplaatje te maken.