• Knopen leren, een van de leukste activiteiten tijdens een vaartocht

    Die Vielseitigkeit der Knotenkunst auf Segelschiffen

    Knopen. Ze stellen ons dagelijks op de proef. Het begint al met het strikken van de schoenen, tot het leggen van een knoop in de stropdas. Knopen zijn echt overal. Op een schip hebben knopen vaak een functionele rol. Zo worden ze gebruikt om iets te repareren of vast te leggen en moeten ze vaak ook weer gemakkelijk los kunnen. Maar wist je dat er ook een leuke kant zit aan het leggen van knopen? Het is vaak een van de leukste activiteiten tijdens een vaartocht. Laat je fantasie de vrije loop en leer van een schipper hoe je armband, sleutelhanger of deurmat kunt maken. Bijzonder leuk om te doen en jeneemt ook nog eens souvenir mee huis. Hoe leuk is dat? 

  • Trouwen op een traditioneel zeilschip? Download de checklist

    Checklist voor een bruiloft op een traditioneel zeilschip bij NAUPAR

    Gefeliciteerd met jullie voornemen om in het huwelijksbootje te stappen! Zoek je een trouwlocatie die echt anders is dan alle anderen, een plek die jullie speciale dag perfect zal maken? Wat denk je van een adembenemende driemaster zoals de Stedemaeght of de Willem Barentsz? Op deze unieke schepen kunnen jullie in volle vaart over het water trouwen, een receptie houden in de haven en tot in de late uurtjes feestvieren terwijl de horizon constant verandert. Ontdek alle mogelijkheden en download onze handige checklist die jullie zal helpen bij het organiseren van de meest fantastische dag op het water.

  • Een ingetogen asverstrooiing vanaf het dek van klipper Allure

    sunset-700X300

    Bij activiteiten aan boord van een schip is een asverstrooiing van een overleden dierbare meestal niet het eerste waar u aan denkt. Maar natuurlijk behoort dit ook tot de mogelijkheden met de schepen van NAUPAR. Zo hadden wij een eenvoudige, maar troostrijke ceremonie op het zeilschip Allure. Een familie zeilde vanuit Hoorn naar het open water om hun moeder de laatste eer te bewijzen.

  • Trouwen op een schip I Bijzondere tradities

    marker-bruidschoenen

    Versierde klompen als huwelijksaanzoek, de bruid over de drempel dragen of een cent in de linkerschoen. Bent u op zoek naar een unieke of leuke traditie voor uw bruiloft? Wij zetten er een paar voor u op een rij.

  • NAUPAR maakt de winnaars Tophost 2018 bekend

    Tophost-2018-700X300

    NAUPAR heeft de Tophost 2018 voor de meest gastvrije schippers in de charterbranche bekend gemaakt. Hoewel het kwaliteitsniveau van alle schippers binnen NAUPAR erg hoog ligt, scoorden uiteindelijk o.a. de schippers van de traditionele schepen Ambiance, Allure, Eenhoorn, Res Nova en Summertime nét iets hoger dan de rest.