• Routesuggestie: Harlingen 'Het schoonst juweel der Vriezen’

    Harlingen 'Het schoonst juweel der Vriezen’

    Zo omschreef dichter en Harlinger arts Simon Stijl deze bijzondere havenstad tweehonderd jaar geleden. Het is niet voor niks dat Harlingen tot een van de meest populaire bestemmingen van de schepen van NAUPAR behoort. Het is de ideale vertrekhaven voor een vaartocht vol avontuur over de Waddenzee. Maar ook het historisch stadscentrum van Harlingen biedt voldoende cultuur, vermaak en sfeer voor een onvergetelijke tijd.

  • Meer dan een kwart miljoen bezoekers tijdens SAIL Kampen 2018

    SAIL Kampen zevende editie met Pasen in 2024

    SAIL Kampen heeft in 2018 het bezoekersrecord weer gebroken. Vier jaar geleden trok de oude Hanzestad tijdens de paasdagen nog 230.000 bezoekers. In 2018 staat de teller op een kwart miljoen! Nog niet eerder kwamen er zoveel bezoekers naar het grootste nautische paasevenement. Tijdens het evenement stapten vele bezoekers aan boord om kennis te maken met een van de schepen van NAUPAR, die langs de IJsselkade lagen afgemeerd. Hiermee was de zesde editie van SAIL Kampen ook voor NAUPAR een groot succes.

  • Klantverhaal: Klipper Succes als hotel voor bedrijfsevenement

    Voor een meerdaags evenement over realistische trainingen voor hulpverleners scheepten in januari 17 mensen van FireWare in op de klipper Succes. Ze verbleven vier nachten in de haven van Medemblik met als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl een vaartocht op het IJsselmeer. Een perfecte combinatie van zakelijk gebruik, ontspanning en overnachten.

  • De absolute activiteiten top 3 voor bedrijfsuitjes op een schip

    Bedrijfsuitje top 3 activiteiten op een schip

    Een bedrijfsuitje op een schip is altijd leuk. Niet alleen vanwege de unieke sfeervolle locatie of centrale ligging in een van de 16 havens. Maar ook omdat er zoveel mogelijkheden zijn om iedereen te vermaken. Of jullie nu op zoek zijn naar een relaxed dagje uitwaaien, leuke activiteiten of een dagje teambuilding. Op een schip is heel veel mogelijk. Hieronder beschrijven we de drie favoriete activiteiten tijdens een bedrijfsuitje op een schip.

  • Vier midsummer night met een lang weekend zeilen

    Geniet van midsummer night - de langste dag van het jaar - met een extra lang weekend vertier en vermaak op het water. In andere landen is het een jarenlange traditie om deze nacht niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Hoe leuk is het om uw eigen midzomernachttraditie in het leven te roepen? Een lang weekend zeilen met vrienden of familie, zo geslaagd dat iedereen volgend jaar weer wil.

  • Wie is Willem Barentsz?

    Vraag op een zonnige dag in de havens van de Friese meren of langs het IJsselmeer wie Willem Barentsz is en men wijst al gauw naar het prachtig witte schip met de drie masten en vele zeilen uit de vloot van NAUPAR. De Willem Barentsz: een indrukwekkende verschijning, helemaal als het schip in vol ornaat over het water glijdt. Deze topzeilschoener uit de vloot van NAUPAR ontleent zijn naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz.

  • De Afsluitdijk: een icoon

    De Afsluitdijk is een duidelijk boegbeeld in de vele waterwerken die Nederland rijk is. Tussen 1927 en 1933 werd de 32 kilometer lange dijk met de hand gebouwd. De Afsluitdijk verbindt de provincies Friesland en Noord-Holland. Met de komst ervan veranderde de zoute Zuiderzee in het zoete IJsselmeer en de komst van de dijk maakte het inpolderen van Flevoland mogelijk. Een icoon… op vele vlakken.

     

  • Vier uw verjaardag op een unieke locatie, huur een boot voor een dag

    Wilt u uw verjaardag dit jaar op een bijzondere manier vieren? Huur een schip voor een dag! Dit jaar wordt het geen workshop servies beschilderen, cupcakes versieren of bierproeven, maar een geweldig feest op een schip. De mogelijkheden zijn eindeloos, voor zowel grote als wat kleinere groepen. Wilt u helemaal uitpakken? Boek er dan een overnachting met ontbijt bij, allemaal op hetzelfde schip.

  • Zeemansknopen: Hoe leg je een mastworp?

    Je komt aan in de haven of sluis en moet snel nog even een stootwil aan de reling binden. Maar hoe gaat dat ook alweer? En welke knoop moet je daarvoor gebruiken? Schipper Niels Lassing van de Klipper Bontekoe laat je in deze instructievideo zien hoe je met een mastworp snel een stootwil aan de reling kunt binden, zonder dat deze weer los slipt. Benieuwd hoe je deze zelf kunt leggen? Bekijk onze instructiefilm.