• Klantervaring I zomervakantie op de Barkentijn Summertime

    Barkentine-Summertime

    Als er drieëndertig jongeren en zeven begeleiders met de fiets klaar staan voor de Laurentiuskerk in Haltern aan zee, kan het maar een ding betekenen: ze gaan op zeilkamp. Sinds 1996 fietst er elk jaar wel een jeugdgroep, uit het stadje tussen Munster en Essen, naar Lelystad. Met maar liefst 192 kilometer in de benen, gaan ze daarna een week zeilen met de hele groep. Zelfs voor de begeleiders is het een vertrouwd nummer. Zij hebben allemaal wel een keer meegevaren in hun jeugd. Maar niet alles is bekend terrein, elke vaartocht is verschillend.

  • Romantisch trouwen op het water

    Romantisch trouwen op het water liefdesknoop

    Stel je eens voor: een verliefde zeeman die zijn droomvrouw een stukje vislijn stuurt, met daarin losjes geknoopt de symbolische liefdesknoop. Als zij hem neit zag zitten, stuurde ze de knoop onaangeraakt retour. Maar was de liefde wederzijds, dan trok ze de knoop stevig aan en konden de huwelijksplannen beginnen. Ben jij net zo romantisch als deze zeeman? Laat de gasten versteld staan en kies voor de meest betoverende setting voor jullie bruiloft: een prachtige driemaster. Geef elkaar onder volle zeilen, te midden van jullie familie en vrienden, het onvergetelijke ja-woord.

  • Een droombruiloft op het open water I Klantervaring

    Blog - Eine Traumhochzeit auf dem offenen Meer

    Eén groot feest op het water, dat was volgens Markus en Matthias de bruiloft van hun dromen. En dat werd het! Hun bruiloft op de Abel Tasman werd er eentje uit een sprookjesboek. Daarnaast deden ze met deze unieke bruiloft mee aan het Duitse televisie programma ‘Vier bruiloften en een droomreis’ en maakt het kersverse paar ook nog eens een grote kans om een droomreis te winnen naar Mauritius. “Wij zijn grote ‘cruise-fans’, gek op het water en het was onze droom om op een schip te trouwen” vertelt Matthias uitgelaten. Wij wilden dit zo graag dat we zelfs naar Nederland zijn uitgeweken, omdat daar overal water is en veel meer keuze. 

  • 25-jarig jubileum gevierd op de Avanti: een topweekend I Klantervaring

    25-jarig jubileum gevierd op de Avanti: een topweekend!

    Het eerste weekend van juni zeilde de Klipper Avanti over het IJsselmeer met de medewerkers van Home Society, een groothandel in woonaccessoires, aan boord. Zij vierden op het schip het 25-jarig jubileum van hun bedrijf. En dat beviel heel erg goed. Lekker eten, zeilen, genieten van het zonnetje, leuk gezelschap; alle ingrediënten voor een paar geslaagde dagen waren aanwezig.

  • Een verrassend vrijgezellenfeest I Klantervaring

    Blog - Überraschung gelungen: Junggesellentour auf Umwegen

    Nadat hij door zijn broer gebombardeerd werd als ‘best man’, heeft Roman Schroder er lang over nagedacht hoe hij het perfecte vrijgezellenfeest voor zijn Duitse broer kon organiseren. “Ik heb eerst veel ideeën verzameld”, verteld Roman enthousiast, “maar uiteindelijk kwam de bruid met het winnende idee: een vaartocht op het IJsselmeer in Holland.”  Om de bruidegom op het verkeerde been te zetten, bedacht hij een afleidingsmanoeuvre waarmee de verrassing nog groter zou worden en de bruidegom deze in de verste verte niet zou zien aankomen. 

  • Even voorstellen: Joop en zijn klipper de Boekanier

    Op de Boekanier valt altijd wat te beleven

    Joop is de trotse eigenaar van de Boekanier. Met zijn 33 meter lange klipper, doet hij er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Hij is ooit begonnen met zestien kwadraadjes en heeft inmiddels jarenlange ervaring als schipper, in binnen- en buitenland. De thuishaven van de Boekanier is Makkum. Vandaar uit varen ze zo naar het IJsselmeer of de Waddenzee, het favoriete vaargebied van Joop. Waarom? Lees vooral verder.

  • Magische momenten bij een kampvuur op de zeebodem I Klantervaring

    Blog - Magische momenten bij een kampvuur op de zeebodem

    Al zesentwintig jaar gaat de reisgroep Tee & Ambiente uit Duitsland tijdens het Pinksterweekend met elkaar op stap. Maar zo bijzonder als deze keer hebben ze het nog niet eerder meegemaakt. Dit jaar kwam alles samen tijdens de vaartocht op de Tsjerk Hiddens naar de Waddenzee. Met als absolute hoogtepunt het droogvallen van het schip op de zeebodem.

  • Even voorstellen: Luca Spano, de schipper van de Hester

    Even voorstellen: Luca Spano, schipper van de Hester

    Als jochie van zeven stond hij achter het roer van de viermast Barkentijn Summertime. Hij had de avond van zijn leven. Nu, dertien jaar later, is hij eigenaar en schipper van de veertig meter lange Klipper Hester en de jongste chartervaartschipper van Nederland. Wij zijn trots op deze jonge ondernemer, met zijn aanstekelijke passie voor zeilen, die hij op een leuke manier weet over te brengen op een groep. Daarnaast bouwt hij tijdens zijn tochten altijd voldoende ruimte in voor fun. Hij probeert zoveel mogelijk varen en spelen te combineren, zodat elke tocht een onvergetelijke ervaring wordt voor onze gasten.

  • Klantverhaal I Damesgroep Isalania verkiest al 26 jaar een schip boven een hotel voor weekendje weg

    Blog - Damesgroep Isalania verkiest al 26 jaar een schip boven een hotelvoor weekendje weg

    Al 26 jaar huren de Soroptimisten-vrouwen van de afdeling Zwolle en Kampen ieder jaar een weekend een schip van NAUPAR. Dit jaar was dat de klipper Antoinette. De dames van club Isalania Zwolle Kampen zetten zich als Soroptimist in voor de belangen van vrouwen en kinderen over de hele wereld. Dat doen ze onder meer door ieder jaar de Female Fashion Fair te organiseren: verkoop van modieuze dameskleding in een pop-up store. De opbrengst van de Fair gaat naar een project dat de club steunt.