• Stichting Sailing Kids bezorgt zieke kinderen topweek op De Vrijheid

    Lelystad, 9 augustus 2017 - In augustus zal topzeilschoener De Vrijheid weer uitvaren met aan boord een groep ernstig zieke kinderen. Via Stichting Sailing Kids beleven ze zo een week waarin ze hun dagelijkse zorgen even kunnen vergeten. De Vrijheid is, net als het schip De Meridiaan, helemaal aangepast om de zieke kinderen te bieden wat ze nodig hebben.

  • Flessenpost op de Marker Wadden

    Blog Marker Wadden Flessenpost school

    Vanaf 2018 zeilen de schepen van NAUPAR richting de nieuwste waddeneilanden van Nederland: de Marker Wadden. De zeven nieuwe eilanden vormen samen een prachtig natuurparadijs, waar het vanaf volgend jaar heerlijk recreëren is. Niet op alle eilanden, maar één van de eilanden is bestemd voor recreatie. De schippers van NAUPAR zeilen daar dan graag met scholen en voor bedrijfs- en familie-uitjes heen.

  • Tripsuggestie: bezoek in augustus de Visdagen in Monnickendam!

    Lelystad, 2 augustus 2017 – Half juli zijn de Monnickendammer Visdagen van start gegaan; dit leuke evenement wordt maar liefst zes vrijdagen lang georganiseerd en zal op 18 augustus voor de laatste keer plaatsvinden. Haast u dus op vrijdag 4, 11 of 18 augustus naar het sfeervolle Monnickendam en kom alles te weten over de visrokerij én over diverse andere ambachtelijke beroepen van vroeger!

  • Eerste zeilcruises op Abel Tasman een succes

    Bijzondere datum vraagt om bijzondere trouwlocatie

    Dit event is helaas afgelopen. Sinds kort vaart de luxe ingerichte driemaster Abel Tasman iedere donderdag naar Volendam en iedere zondag naar Hoorn. Deze zeilcruises zijn bijzonder geschikt voor een ontspannen en afwisselend dagje uit in de zomermaanden. De tochten vallen dusdanig in smaak, dat de cruises richting Volendam inmiddels al zijn volgeboekt!

  • Kijk mee met de vogelaars op Pampus

    Lelystad, 30 juli 2017 – Op het forteiland Pampus, gelegen in het IJmeer, zijn gedurende het jaar veel verschillende vogels te zien. Vogelaars Engbert van Oort en Dick Jonkers komen hier al jaar en dag om deze vogels te vangen en te "ringen"; ze doen een ring met een uniek identificatienummer om de poot van de vogels, om zo een idee te krijgen over migratie, leeftijd en andere gedragingen. En alle geïnteresseerden kunnen met de twee heren meekijken!

  • De leukste activiteiten aan boord? Check de top 3 van NAUPAR!

    Blog Top 3 Activities

    De vaartochten van NAUPAR zijn hoe dan ook onvergetelijk; stap aan boord van een authentiek zeilschip en ontdek het IJsselmeerof de Waddenzee, bezoek een havenstad en breng een nacht door op het schip om de volgende dag weer helemaal fris en fruitig aan het dek te verschijnen. Klaar voor dag twee! Om uw tocht nóg leuker te maken, maakt NAUPAR u graag bewust van de leukste drie activiteiten aan boord.

  • Hiswa te Water vanaf 2018 in de Bataviahaven te Lelystad

    Lelystad, 20 juli 2017 – De botenshow Hiswa te Water wordt vanaf volgend jaar in de Bataviahaven te Lelystad georganiseerd. Dit bijzondere botenevenement is deze zomer voor het laatst in Amsterdam-Noord te bezoeken en zal hierna in ieder geval vijf jaar in Lelystad plaatsvinden. Leuk voor iedereen die geïnteresseerd is in (nieuwe) boten, jachtbouw en watersport!

  • Tip: volg een vogelexcursie op Texel!

    Lelystad, 18 juli 2017 – Stapt u binnenkort bij ons aan boord en vaart u naar Texel? Volg dan een vogelexcursie! Tijdens de vele vogelexcursies en -safari"s die u op Texel kunt doen, leert u hoe u de vogels het beste kunt herkennen. Samen met een professionele gids verkent u de meest vogelrijke gebieden. Succes gegarandeerd! Goed om te weten: de opbrengsten van deze excursies en safari"s komen ten goede aan een vogelkijkdoel op Texel.