Komt dat zien: Project 'Waterlicht' op Schokland

Lelystad, 17 december 2015 –Benieuwd naar hoe Nederland eruit zou zien zonder dijken? Bezoek dan op 28 en 29 december het project "Waterlicht" van Studio Roosegaarde in Schokland. Dit project wordt georganiseerd door Waterschap Zuiderzeeland, provincie Flevoland, de gemeente Noordoostpolder en Flevo-landschap.

Waterlicht

Het project Waterlicht laat door middel van golvende lijnen zien hoe hoog het water in Nederland zou komen, wanneer er geen dijken of andere waterwerken zouden zijn. Als bezoeker loop je door een zogenoemde virtuele overstroming. Om een goed beeld te krijgen van het project kan je deze video bekijken. Op 28 en 29 december is de expositie tussen 19.00 en 21.00 uur gratis toegankelijk.

Studio Roosegaarde

Studio Roosegaarde is het bureau van Daan Roosegaarde. Deze 36-jarige kunstenaar creëert samen met een team van ontwerpers en engineers de meest interessante projecten. Dit zijn stuk voor stuk interactieve ontwerpen waarmee de relatie tussen mensen, technologie en de ruimte wordt getoond. Waterlicht is hier een goed voorbeeld van. Naast de studio in Nederland, kan je ook een vestiging in China vinden.

Schokland

Het voormalige eiland in de Zuiderzee genaamd "Schokland" maakt deel uit van Flevoland. Ruim 150 jaar geleden is dit dichtbevolkte eiland ontruimd vanwege de aanhoudende stormvloeden, een beter passende locatie voor Waterlicht is er dus niet! Op 28 en 29 december wordt Schokland weer even een eiland: de blauwe, golvende lichten worden gevisualiseerd op de hoogte waarop het water stond toen de Noordoostpolder nog niet was aangelegd.